F O T O S
I T I N E R A R I
Situació: En terrenys de Vilablareix, vila i municipi de la comarca del Gironès (Girona).
Època: Segle IX - (Patrimoni.Gencat). En aquesta mateixa pàgina no es fa cap tipus d’esment sobre el possible origen romànic d’aquesta edificació.
Protecció: No hi consta - (Patrimoni.Gencat).
Estat: A la vista de l'estat actual de l'edificació, sembla que no fa gaire temps que s'hi han portat a terme treballs de restauració.
Altres noms: Sant Roc de les Núvies – Sant Roc Vell – (Patrimoni.Gencat).
Accés - Visitada el 24/09/2009:
Accessible per diferents itineraris, segons procedència del viatger. Remetem als lector interessats en aquesta edificació, a fer una ullada al mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.
Localització: N 41 56 55.09 E 02 45 55.29 – Altitud: 189 m.
Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Gener 2014):
“ Descripció
Edificació religiosa en ruïna situada damunt un turó que porta el seu nom, Sant roc.
Resta només la façana principal, que presenta la porta amb una gran llinda superior, un petit rosetó i una finestra lateral gòtica de gran simplicitat, formada per arcs conopials i impostes decorades i en molt mal estat de conservació, tota tapiada.
Notícies històriques
Antigament era coneguda com Sant Roc de les Núvies. El nom li ve de la tradició que deia que les noies que visitaven l'ermita, en un any ja eren casades.
El 882 és documentada com a "basilica Sancti Christophori de Nobinolas" en la donació que féu el bisbe Teuter de Girona a la Seu gironina de diverses esglésies.”
Nota dels Autors. Desconeixem la data d'emissió d'aquesta informació, però en qualsevol cas, observem que està desfasada ...
Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.
Altres pàgines:
Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.
MAPA de situació:
Gironès : Veure en un mapa més gran.