F O T O S
I T I N E R A R I
Situació: A Sant Feliu de Lluelles, entitat de població de Montmajor, vila i municipi del mateix nom, a la comarca del Berguedà (Barcelona).
Època: Tot i que aquesta església està documentada des del segle XI, l'edificació actual correspon al segle XVII – Barroc – (Patrimoni.Gencat).
Protecció: No hi consta – (Patrimoni.Gencat).
Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.
Altres noms:
Accés - Visitada el 06/11/2015:
La part inicial de l'itinerari per arribar a aquesta església, coincideix amb la part inicial del recorregut per anar a l’església de Sant Martí de Pegueroles, és a dir:
Procedents de Montmajor i circulant per la carretera B-420 (Cardona / Montmajor), en un lloc d'aquest vial (41 59 32.5 01 42 39.1) situat entre els PK 10 i 9 hi ha una sortida a la dreta, indicada per anar a Pegueroles, cap a on ens dirigirem.
Fi de la coincidència.
Sobrepassarem la sortida que es dirigeix a Pegueroles.
A 42 00 02 01 41 54 trobem una desviació, indicada per anar a Sant Feliu de Lluelles (A 3,3 km) i a la Torreta. Continuem circulant per terreny asfaltat.
A 41 59 51.0 01 41 20.9 Trobem una desviació i continuem per la dreta, entrant a un camí de terra, transitable, amb una indicació: Sant Feliu de Lluelles, a 3 km.
Localització: N 42 00 28.0 E 01 40 32.2 – Altitud: 712 m.
Altres: De la pàgina web – (Patrimoni.Gencat),ens complau extreure la següent informació (Novembre 2015):
“ Descripció
Església d'una sola nau rectangular amb presbiteri quadrat i amb la porta oberta al mur de ponent de l'edifici.
Reprodueix el model característic del barroc rural, amb un campanar de torre quadrada bastit a migdia, prop del presbiteri i amb obertures d'arc de mig punt i balustrada.
L'interior és arrebossat i amb petites capelles lateral obertes a la nau.
Notícies històriques
Les primeres notícies documentals de l'església de Sant Feliu de Lluelles són del segle XI.
L'església fou parroquial a l'època medieval i aquesta categoria quedà confirmada per la visita feta al Deganat de la Vall de Lord l'any 1312.
Al segle XVII i inicis del XVIII l'edifici romànic fou substituït per l'actual construcció barroca i es vinculà com a sufragània a la parroquial de Sant Martí de Tentellatge, oficiat de Solsona.”
Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.
Altres pàgines:
Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.
MAPA de situació: