Castell de Múnter – Muntanyola / Osona

Valoració: 1 vot.
espereu…

F O T O S


I T I N E R A R I 


Situació: Al llogaret de Múnter, entitat de població del municipi de Muntanyola (Osona) – Barcelona.

Època: Segle X - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN

Estat: Malmès. Molt poques restes. Lliurament accessible.

Altres noms:

Accés - Visitat el 21/06/2008:

Accessible per diferents itineraris, segons procedència del viatger. Donada la varietat de possibles accessos i també la dificultat de poder condensar en poques paraules el recorregut, els adrecem a les coordenades de situació, del lloc on hem aparcat còmodament, davant mateix de l'església de Sant Esteve de Múnter (Segle X), al costat del petit cementiri del llogaret: N 41 52 42 E 02 12 48, amb el desig de que el navegador del cotxe ens hi dirigeixi amb precisió, circulant per petites carreteres secundàries i algun lloc sense asfaltar, però sense cap dificultat en el recorregut.

Les restes de l'edificació són perfectament visibles dalt d'un petit turó, a tocar d'unes instal·lacions agropecuàries molt properes.

Localització: N 41 52 40.63 E 02 12 58.31 – Altitud: 620 m.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Octubre 2012):

“ Descripció

Hi ha notables restes de murs, prop la parroquial de Sant Esteve de Múnter. Dalt del turó hi ha un pany de mur que probablement formava part d'una estança. És molt gruixut, i els carreus estan disposats regularment, picats amb martell.

Notícies històriques

El castell era conegut amb el nom de Castellet el 929. Pertanyia inicialment a la casa comtal de Barcelona - Osona que va ser venuda al segle XII.

 El castell de Múnter devia ser un castell satèl·lit del de Muntanyola. Els senyors alodials eren, doncs, els Muntanyola, que després prengueren el nom de Montcada. Des d'aquest moment la seva possessió passà de mans en mans fins que al 1698 va pertànyer a la família dels Alta-riba, que rebé el títol de comtes de Múnter. L'any 1754 la propietat passà per casament a la família Sentmenat.”

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:



Osona : Veure en un mapa més gran.